mom`s photo journal

By: dukiaidah fotopages

[Recommend this Fotopage] | [Share this Fotopage]
View complete fotopage

Thursday, 17-Jul-2008 09:22 Email | Share | Bookmark
bermacam2 jam

rasberry jam
apple jam
pineapple jam
kali ini aku buat jam boleh makan ngan roti wat sarapan pagi katakan kalau nak buboh dalam swiss roll pun boleh jadi aku kali ini buat tiga rasa rasberry apple dan nenas jam ni boleh simpan beberapa bulan kalau simpan dengan betul.tak payah nak beli kat kedai runcit jimattt

Quote:

pineapple jam
250g crushed pineapple undrained
1 tablespoon cornflour
2 tablespoon honey
1 teaspoon grated orange peel

method
mix all ingredients in deep 1 litre bowl
microwave at high 100% until thickened 2 to 4 minutes stiring after half the cooking time pour into prepare jars.seal and refrigerate


Quote:

apple jam
2 medium apples ,cored and peeled
1 1/2 cups sugar
1 teaspoon lemon juice

method
combine apples and sungar in medium bowl microwave at high 100% until apples are tender.3 to 5 minutes beat softened apple mixture with electric mixer until well blended
microwave at high 100% until mixture is slightly thickened 3 to 4 minutes.stirring once during cooking time .stir in lemon juice. pour into prepares jars,seal and refrigerate


Quote:

rasberry jam
315 g frozen rasberries
2 1/2 cups sugar
1 teablespoon lemon juice
3 tablespoon plus 1 1/2 teaspoons liquid pectin

method
place frozen rasberries in 2 litre casserole microwave at high 100% until thawed 4 to 6 minutes stir in sugar and lemon juice microwave at high 100% until mixture boils 8 to 10 minutes stirring after half the cooking time blend in liquid pectin
microwave at high 100% until mixture comes to a rolling boil 3 to 4 minutes microwave at high 100% to contimue boiling 1 minute pur into prepares jars seal and refrigerate


Quote:
~F&Z~ kite pun suka semua
Wak Kumis~inshaallah wak nanti kite dtg dgn satu sekuarga sekali
IreneYaya~try lah irene tak susah lagi pun bahan2 nak buat tu bukannya susah nak dapat cuma rasberry tu jek tapi boleh dapat kat kedai2 runcit besar jek yg ada macam cold storage carefour dan seangkatan dgnnya yg ada cuma mahal sikit jek


View complete fotopage


© Pidgin Technologies Ltd. 2016

ns4008464.ip-198-27-69.net