mom`s photo journal

By: dukiaidah fotopages

[Recommend this Fotopage] | [Share this Fotopage]
View complete fotopage

Friday, 12-Dec-2008 15:18 Email | Share | Bookmark
musin hujan

 
 
 
 
 
 
lapis sarawak
selalunya bila bulan 12 mesti hujan macam kat negeri orang putih mesti ada snow, kot2 kat sini pun snow lah dlm sejOk2 kalau makan best juga





nasi lemak




lapis sarawak
============
10 bj telur,16 0zs butter kalau boleh guna brand Golden Churn ,1 1/4 gelas gula halus, 1 tin kaya yg 170g, 2 1/2 gelas tpg self raising, 5-6 sudu mkn milo or coco powder, 1 tin susu manis, 2 sudu mkn browning , 1 bungkus horlick , sedikit vanila.

cara membuat sama mcm buat kek biasa mut.Horlick tu jgn di gunakan sbb hanya tuk di tabur atas setiap lapisan kek Koko tu pun sama tuk di masuk dalam bahagian lagi satu.Lepas adunan ready bahagi aduanan pada 2 bahagian satu masuk koko dan satu lagi di biar mcm tu saje terpulang pada mut nak buh color ok. bakar lah lapis pertama dgn adunan beroko tu ...bila masak tabur horlick atas nye...lapis lak dgn bahagian satu lagi...bakar lah hingga masak dan buat lah seterusnye hingga adunan habis..





View complete fotopage


© Pidgin Technologies Ltd. 2016

ns4008464.ip-198-27-69.net