mom`s photo journal

By: dukiaidah fotopages

[Recommend this Fotopage] | [Share this Fotopage]
View complete fotopage

Tuesday, 17-Mar-2009 16:10 Email | Share | Bookmark
xtvt bila tak berkerje

roti buah
roti multi grain
roti biasa
sandwich multi grain
sanwich
ikan siakap masak sweet sour
roti wholemeal
 
sejak beli tempat buat roti tu banyak roti2 yg kite buat time waktu cuti kerje jom lihat kadang2 time balek dr kerje pun sempat juga buat roti untok sarapan pagi ... suka lah bebudak tu ada sarapan pagi ngan roti salah satu roti yg kuat buat sandwich roti multi grain roti bijirin org melayu kata heheheh dan lagi satu menu masakan tempohari ku buat ikan siakap sweet sour


roti wholemeal
bahan2nya:
300gm fine whole meal flour
100g high protein wheat flour
50g wheat bran<optional
1 sudu kecil shortherning
75g sugar
25g milk powder
1/2 sudu kecilsalt
20g malt flour< optional
1 sudu kecil emulsifier
1 packet dried yeast
3/4 sudu besar honey
270 litter water
cara2nya
bahan semua ci campor dlm mixxer atau tempat pembuat roti masak macam masak cara french itu pun kalau anda ada tempat membuat roti kalau pakai pembakar oven guna kepanasan 45 minit 180 deg


roti bijirin<multi grain


roti biasa


roti buah


sandwich multi grain


siakap sweet sour

Quote:
zai kulim~thanks zai for the pertua tu
mama jama ~ mai le kite kasi free roti tu
baayah ~time tak kerje jer buat itu pun kalau ada tepong nya
wak kumis~ inshaallah kalau kite wat roti kite soh anak kite kat rumah wah depan pintu lagi .... iah mahalnya wak sampai rm90 klau naik keretapi cuma rm 45 jer sampai tanjong pagar:-D
Eridz~kan dah cakap bila waktu senang2 tak der kerje bleh lah buat ikan siakap tu


View complete fotopage


© Pidgin Technologies Ltd. 2016

ns4008464.ip-198-27-69.net