mom`s photo journal

By: dukiaidah fotopages

[Recommend this Fotopage] | [Share this Fotopage]
View complete fotopage

Monday, 26-Apr-2010 01:54 Email | Share | Bookmark
maxwell hill@bukit larut

 
 
 
 
Quote:
kali ini jejln pula ke maxwell hill selepas melepas rindu kat kekawan cyber alamak di kuala lumpur.
japat info ke maxwell dari kawan cyber juga mohdfadzil @wak mustar fotopages , anak sedara fadli dan tak lupa tok mOh dari alamak . cara2 nak ke sana sebaik dapat info kalau tak tak sampai lah kami menjijakkan kaki ke sana terima kasih semua heheh... dgn bermulanya kami kesana menaiki bus xpress konsotium menuju ke kemunting .setelah itu kami ambil taxi ke kaki bukit larut sampai situ kami dihantar ke station jeep untok mendaftarkan nama kami disana oleh pakcik taxi ,,, terima kasih pakcik oleh kerana taxi kami tu tak tau opis cendana hut tu di mana , sebaik pegawai kat station jeep tu dapat menghubungi org di atas untok menempahkan kami bilik buat kami bertiga sebaik ada kosong ...dlm hati seronoknyaaaa setelah itu kami di ajak menaiki jeep yg tersedia kebetulan ada beberapa org pun naik bersama kami kalau tak cukop kata pegawai kami terpaksa menunggu sampai penoh baru naik ke atas so apa lagi kami pun teruskan perjalanan yg berbiku2 macam ke fraser hill sebaik tak lama cuma 20 minit gitu ... tak per soleha ibu dah siap2kan beberapa plastik wat muntah nanti kesian anak mama ni lembik abis kalau muntah sebaik dia pandai ... dia cepat2 tido ... bijak2
setiba di atas kami di sambut oleh pekerja dan tuan hotel tu dgn ramah mesra mereke setela mendapat kunci kami di bawa ke bilik untok di tunjokkan apa yg ada siap dgn sejadah dia kasi jika perlu berbaloiii 150 rm satu bilik besar woooo biliknya macam 3 buah keluarga bleh sumbat siap ngan bilik mandi
kebetulan ada seorag mat salleh datang nginap kat situ dia dtg nak wat research tentang kupu2 dapat lah kami tengok bermacam2 kupu yg dtg terutama belah mlm besar2 ... dia ni memang pengemar kupu dan ular sebaik time tu ular tak kuar kalau tak akak 1st 2 lari dulu .... walau pun bukit larut ni tak sebesar fraser tapi suasana di sana amat nyaman sejoknya pula bleh tahan juga mengigil dibuatnya kalau tak baju tebal bila waktu mlm kami di layan terlalu istimewa walau pun ada beberapa mat2 dan minah2 omputih dtg ke tempat hotel itu kami cukop seronok terutama tuan dan omputih2 di situ amat peramah sekali ... mereke dtg ke situ setahun dua kali ... jadi rasa2 bukit larut ni memang best untok di lawati terutama bila time bunga tulip mengembang ... tapi syg time ni baru abis seasonnya tapi tak per lain kali kite dtg







View complete fotopage


© Pidgin Technologies Ltd. 2016

ns4008464.ip-198-27-69.net